Welkom!

Welkom bij de vernieuwde, digitale methode Uit de Kunst tekenen & handvaardigheid.

Wat staat er voor je klaar?

Je vindt hier de eerste lessen van de vernieuwde methode Uit de Kunst tekenen & handvaardigheid. Er zijn diverse lessen beschikbaar voor groep 1 t/m 8. Elke week komen er nieuwe lessen bij.

Complete creatieve lessen met een vaste opbouw

Elke les heeft een vaste opbouw. Na een pakkende opening gaan de kinderen zelf aan de slag, met inspirerende voorbeelden en een duidelijke beschrijving van het maakproces. Tijdens de afsluiting kijken de kinderen nog eens goed naar hun werk, waarbij ze ook leren om feedback te geven. Op die manier oefenen de kinderen niet alleen met verschillende technieken en materialen, maar werken ze ook aan andere belangrijke (creatieve) vaardigheden. Zo is er in elke les van alles te ontdekken!

Tips voordat je begint met je eerste les

Je kunt zelf een keuze maken uit de beschikbare lessen. Kijk daarbij ook gerust naar lessen van voorgaande leerjaren. Mogelijk zijn er lessen die aansluiten bij een thema of onderwerp waar je mee bezig bent. Vooraf kun je de les even doornemen om de opbouw te leren kennen. Bij elk onderdeel vind je onderaan de pagina didactische aanwijzingen, bijvoorbeeld gerichte vragen die je aan de klas kunt stellen of tips om de kinderen op weg te helpen in hun creatieve proces. Je kunt ervoor kiezen om deze tips tijdens de les uit te zetten. Een uitgebreidere handleiding van de methode vind je hier:

Naar de handleiding

Met jouw feedback maken we het nog beter

Je werkt in een proefomgeving. Dat houdt in dat maar een deel van de lessen beschikbaar is, wekelijks worden er nieuwe lessen op de site geplaatst. Daarnaast voegen we regelmatig nieuwe voorbeeldwerkstukjes toe om de lessen zo inspirerend mogelijk te maken. Er komen ook nog functies bij in de software. Zo wordt het straks mogelijk een leerlijn te volgen of er zelf een samen te stellen. Wij zijn erg benieuwd naar je feedback op de lessen. Daarmee kunnen we de lessen en de software verfijnen. Heb je behoefte aan bepaalde thema’s of technieken? Laat het ons weten!

Naar het lesoverzicht